vrijdag 25 juni 2010





Nu alweer in Vannes, prachtig mooi weer, erg warm zelfs. 3e kathedraal alweer van deze reis. In Quimper ( 2e) deze beeldengroep, waarvan je zou zweren dat hij uit een Nederlandse 50er jaren kerk kwam. Niets is minder waar: het is een 17-eeuwse houten beeldengroep. Toch kitscherig?
Op het eiland Belle Ile zijn we 3 hele dagen gebleven, op en neer gaand op de getijden, vastliggend aan 2 moorings. Bij eb liep de haven helemaal leeg, je zag zware kettingen, begroeid met wier, oesters en ondefinieerbare andere zaken op de bodem liggen. Aan die kettingen lange andere kettingen met kleine eens rode boeien eraan. Aan die drijvende boeien lagen wij dan weer vast. Bij eb dus lopen naar de kant, op je crocs, bij vloed roeien met het bijbootje. Boodschappen in heel kleine winkeltjes. ’s Avonds sprongen in de weer vollopende rivier de vissen wel 30 cm uit het water. Kortom een prima leventje.
Toch weer verder. Onze vlag wappert kapot. De naaimachine wordt tevoorschijn gehaald, en met veel kleermakerstalent naait Casper de ene naad, na de andere.
Bij het uitvaren de tonen van de pipes, ook hierin zijn de Bretonnen echte Kelten .

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je de moorings boven water zag komen, en gaf het wel vertrouwen .. of zag het er brak uit?
    (ik was er altijd wel nieuwsgierig naar , de staat van de ketting...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Geer en CAsper, klinkt allemaal heel relaxed... Casper achter de naaimchine, is dat niet vereeuwigd? wat is nu precies een moorings? Joki

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zie nu pas de foto van Casper achter de naaimachine.... Ik zag eerst alleen de hoed. nu ja, het is al laat....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na enthousiasme van Jan en Phia jullie Bloggegevens gekregen en ga jullie volgen. Leuk!

    Behouden vaart,

    groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen