zaterdag 28 augustus 2010








2010-08-27, Lissabon
Nu bijna een week in Lissabon. Het is erg warm hier. Op de ankerplek zijn muggen. Je zit binnen met 32’C. Maar ik klaag niet. In het Vaderland is het herfst! De afgelopen week hebben we dagelijks de Volkskrant tot ons mogen nemen, met nieuws van Laura ( zij heeft ons ingehaald) Sail en Lowlands. En minister Huizinga die een te dure vlucht boekte, en van Amsterdam dat niets meer te maken wil hebben met de democratisch gekozen president van Suriname. Gelukkig komen wij uit Den Helder en hebben daar dus niets mee te maken, als wij straks naar Suriname gaan.
Lissabon is een leuke stad, moeten jullie beslist gaan bekijken. Heel veel cultuur, heel veel geschiedenis, ook heel modern, beter openbaar vervoer als in Amsterdam, echt waar. Heel mooi zeewater-aquarium. Voorlichtingsfilm liet zien hoe de vissen gevoerd worden. Een duiker gaat te water op het eigen plekje van de vis bv haai, manta-rog, barracuda, of tonijn. Ieder krijgt zijn persoonlijke portie vis in de bek gestopt, compleet met vitamine pil. Dit omdat het voer vanuit de diepvries is, (daardoor gaan er vitamines verloren.) Diepvries is nodig om besmetting met bacteriën/virussen tegen te gaan. Ook zagen we een vis zwemmen met een wondje op zijn zij. In de film zagen we dat dit een ONDER NARCOSE aan een tumor geopereerde vis was. Een schril contrast met de vismarkt natuurlijk. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets in Artis ook wordt gedaan. Misschien hebben we in Holland te maken met de wet op de remmende voorsprong.
Onze ankerplek is in Seixal, een klein stadje tegenover Lissabon. Er vaart een ferry. Zoiets als Amsterdam Noord aan de Waddenzee. Wel met wat meer skyline, als op het wad.
Morgen nog een dagje in een haven om te bunkeren en de was te doen. Het huishouden gaat natuurlijk door. Dan de trossen los. Onze plannen zijn wat veranderd. Eerst nog wat ankeren in de Algarve. Alleen als het daar te heet wordt varen we door naar Madeira.
Toelichting foto: graf van Vasco da Gama, ontdekkingsreiziger. Casper aan tafel bij FERNANDO PESSOA, dichter. Gaat hij nu beslist iets van lezen. Blauwe (azul) tegels op een huis aan de buitenkant. Heel populair. Ons schip onder DE BRUG door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten